El Regidor del Districte de Sant Marti, Francesc Narváez, envoltat dels diferentes responsables tècnics involucrats en el projecte de reconversió de la vella fàbrica d’Alchemika en un espai multifuncional, varen fer una presentació pública de l’estat actual del projecte.

Eren presents responsables veinals de l’Associació de Veins i Comerciants del Camp de l’Arpa i els d’una altre associació. Com a portamveus dels seus conciutadans i conciutadanes, varen poder comprobar que el projecte de rehabilitació del vell edifici d’Alchemika en una realitat adreçada als veïns i veines del barri del Camp de l’Arpa, serà una realitat ben aviat.

Desprès de fer possible un projecte polític força ambiciòs i dacord amb les propostes electorals elaborades pels partits que donen suport a l’equip de Govern del Districte, ara aquest es trova en mans dels tècnics i de l’empresa que se’n designi en el procès d’execució i licitació per dotar el barri del Camp de l’Arpa d’uns equipaments de primera.

El gabinet d’arquitectes guanyadors del concurs públic engegat per l’Ajuntament de Barcelona, -i és que això no és la Dit-Putació de Castelló-, els germans Olivera, han respòs amb nota la confiança demostrada, i han aconseguit que tant l’administració com els representants veinals, al menys amb seguretat una de les dues parts, demostrin el seu ple suport al projecte.

L’espai polivalent plantejat, ubicarà definitivament el barri del Camp de l’Arpa en el mapa de serveis del Districte, un cop es faci realitat.

L’encàrrec de l’equip de govern del Districte, establia clarament la necessitat de tenir en compte alguns aspectes que no eren secundaris des del punt de vista polític i que havien de cumplir aquells que participaren en el concurs:

– Mantenir una de les façanes originals per a recordar y evocar el significat històric pel barri d’aquesta vella fàbrica.

– Aprofitar al màxim la llum natural per l’Escola Bressol.

– Fer del tot accesible els espais destinats a Centre de Dia i Residència.

– Centralitzar en un sol operador la construcció de tota l’obra per evitar-ne retards innecesaris de plaços i entrega d’obra sobre les previsions de calendari.

Aixì, el projecte de funcionalitat per el futur espai d’Alchemika, estebleix la cosntrucció dels següents equipaments:

* BIBLIOTECA (a càrrec del Consorci de Biblioteques de Barcelona)

* CENTRE DE BARRI (gestionat pel Districte de Sant Marti)

* ESCOLA BRESSOL (amb 6 aules depenents de l’Institut Municipal d’Educació)

* CENTRE DE DIA (en conveni amb la Generalitat de Catalunya disposarà de 30 places)

Tot i no poder comprometre’n un calendari concret d’entrega definitiva, l’equip tècnic al front de l’obra, gestionat per BIMSA (empresa municipal) va fer l’esforç de presentar una previsió de les diferents fases en les que entra el projecte a partir d’ara. Aixì, la primera de les fases passa per iniciar l’enderroc dels més de 31.000 m2 entre Febrer i Març de 2009, licitar-ne el projecte abans de la primavera vinent, i entrar en l’inici formal de la cosntrucció d’obra nova al mes de Setembre de 2009.

Les entitats i associacions, tenim l’obligació ètica i moral de fer de portamveus i expressar la voluntat dels veins i veines als que representem. És per això que, des de l’Associació de Veins i Comerciants del Camp de l’Arpa, volem expressar la més sincera enhorabona als equips polítics i tècnics del Districte de Sant Martí per dotar el barri del Camp de l’Arpa dels espais indispensables que fan realitat la identitat d’un barri.

VISCA EL CAMP DE L’ARPA I GRACIES PER LA NOVA ALCHEMIKA

Anuncis