La política pels polítics o no crec en la política, son dues sentències que malauradament, i cada cop més, la ciutadania ha anat fent més seva, sense preguntar-se els motius d’aquesta despreocupació, més enllà que tot i que les decisions polítiques en afecten en la major part d’ocasions, el desencís i la descreença hi poden més.

És fàcil fer-ne una valoració lleugera i atestiguar que existeix un abisme entre ciutadania i entitats polítiques, i alhora és molt fàcil responsabilitzar-ne aquells que no en volen saber res de l’activitat política.

La principal responsabilitat alhora d’assolir la fita de fer participar els ciutadans i apropar-los a la realitat de les nostres organitzacions és precisament de les persones amb responsabilitats polítiques.

Massa a sovint, la ciutadania veu els partits com a maquinàries de fer alts funcionaris i rígids i tancats quadres que es mouen al so de les seves estructures orgàniques i no responen a les necessitats reals que reclama la societat.

Avui en dia sembla que únicament tinguin autoritat moral i ètica per a defensar determinades causes justes, els organismes no gubernamentals. Si un partit polític inicia una acció solidària és ràpidament censurat o mal interpretat per la societat. Sembla com si l’acció diària de les ONG fos mancada d’acció política, quan precisament el treball d’aquests organismes és precisament molt polític.

Els partits polítics han de fer realitat el discurs tant escoltat la darrera dècada de sortir al carrer o apropar-se a la gent. És de gran importancia que els partits, es converteixin en donants directes del missatge a la ciutadania, sense mitjans de comunicació ni intermediaris socials que interpretin els discursos ni mitjans que impedeixen la claredat de la manera d’executar les idees de transformació social.

En aquest sentit, la celebració de les Festes Majors dels barris del Clot i del Camp de l’Arpa, han de servir per a fer realitat aquesta acció d’apropament ciutadà.

El Partit dels Socialistes ha de tenir presència al carrer, expresant públicament que no nomès és una eina de gobernar, que és un grup de persones preocupades per transformar els problemes quotidians i convertir-los, com ja és habitual i característic, en contínues millores.

La vertebració social dels nostres barris amb grups socials ciutadans, entitats veinals, associacions esportives i culturals entre d’altres, han de fer posible la relació d’aquests espais ciutadans de participació amb el partit socialista. El Partit dels Socialistes no pot renunciar a deixar pasar una vegada més una ocasió d’estreta relació social, ha d’ésser present en les activitats de les festes.

Els partits polítics constitueixen una realitat més de la participació ciutadana i per això no han de renunciar a que d’altres, mal anomenats socials i apolítics, però alhora de la veritat moguts per veritables sagetes antigubernamentals, en facin un ús malintencionat d’aquesta realitat i s’apropiin del protagonisme d’actes de gran relleu ciutadà.

Els i les socialistes hem de pendre part sense amagar-ne les nostres senyes identitaries allà on la societat pot expresar-se, tot i que aquesta expresió tingui un caire social, lúdic, esportiu o artístic.

Aquesta és l’autèntica forma de fer realitat la nostra manera d’entendre la política en majúscules, PARTICIPAR.
Anuncis