Trenta dos anys amb un sistema públic educatiu dels 0 als 3 anys, de màxima qualitat i amb reconeixements per arreu no serveixen per avalar la continuïtat d’un model construit amb la voluntat, l’esforç i les aportaciones progressives, dels sectors socils i polítics que sempre han manifestat i demostrat la creença en un sistema eductaiu públic excel·lent.

El canvi de model educatiu que anunciava l’alcalde de la ciutat, Xavier Trias, al front de la coalició CiU al llarg de la campanya, s’ha complert recentment amb l’anunci efectuat des de la Regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Barcelona d’imposar, per decret, i sense debat ni negociació prèvies, un nou model educatiu pels infants de 0 a 3 anys, que suposa la total privatització d’un servei públic, el primer però de ben segur no el darrer que escometrà la coalició nacionalista a la ciutat.

L’actual escola bressol esdevè, en paraules de la FAPAC (Federació d’Associacions de Mares i Pares de Catalunya) un espai de convivència i participació en els quals es generen vincles socials i s’afavoreixen la integració i la cohesió social de les famílies i l’alumnat. 

Malauradament, i pel tractament polític que l’alcalde Trias i per extensió CiU otorga a l’escola bressol pública és de “servei costòs” o “despesa inútil”, en lloc de considerar-la com una inversió de futur, un projecte vital per les famílies però també pels ciutadans i ciutadanes del futur.

Faig extensible el meu suport personal a la campanya que les educadores, el personal de suport i les associacions de mares i pares de les escoles bressol públiques han engegat amb la finalitat de paralitzar i intentar que l’actual equip de govern no modifiqui l’actual model educatiu, que a mig plaç, significarà convertir un centre educatiu per infants de menys de tres anys en una “guarderia de niños”, model o sistema que encaixa a la perfeció en els esquemes dels conservadors espanyols que tan de l’agrat de l’equip de CiU sembla que són.

Si voleu més informació podeu consultar el següent enllaç FAPAC i brindar el vostre suport a la causa d’una ESCOLA BRESSOL PÚBLICA I DE QUALITAT.

Anuncis