FRANÇA ENARBOLA LA BANDERA DEL GIR A L’ESQUERRA

Amb l’elecció de FRANÇOIS HOLLANDE al front del PSF, com a proper President de la República Francesa, la socialdemocràcia agafa aire i els socialistes francesos s’erigeixen en ensenya d’un canvi de maneres d’actuar i afrontar la crisi a Europa.

Amb un 51.62%, Hollande obtè el recolzament per gobernar i adreçar la política d’un país, fins aliat a ultrança de les retallades socials europees, on quedan com a valuarts de la dreta més rància i generadora de malestar socials, l’Alemanya de la cancellera Merkel i el nostre país, amb CiU i el PP sotmetent-nos a la liquidació de l’estat del benestar. 

UN NOU REVÉS PER ANGEL MERKEL I LA CDU

Tot i guanyar les eleccions regionals al land de Schleswig-Holstein, la CDU de la cancellera Merkel no podrà repetir govern, al obtenir una pírrica victòria amb el 30.9% dels vots, i no poder comptar amb els seus socis liberals de la FDP, que amb un 8.2% s’ha esfonsat.
Els analistes donen per segura una coalició entre el Partit Socialdemòcrata (PSD) de Torsten Albig amb un 30.2% dels vots i Els Verds amb un 13% de suports. El candidat socialdemòcrata a governar el land no descarta un acord amb la petita força de la minoria danesa, que amb un 4.3% dels vots accedeix per primer cop al Landtag (parlament regional).

Aquesta és la quarta devallada política dels conservadors de Merkel en els darrers dos anys i no augura res bó per la CDU alemanya a curt plaç.


CONSTITUÏT EL NOU GOVERN ANDALÚS

José Antonio Griñán ha fet possible el que, ni els més agosarats auguris eren capaços de preveure ara fa 30 dies; un socialista presidint de nou la Junta d’Andalusia.
Amb un acord global de govern amb Izquierda Unida que inclou l’entrada de consellers i conselleres neocomunistes, comença una legislatura amb una majoria estable per fer front les amenaces que l’equip econòmic popular des de Madrid, han llançat darrerament vers les autonomies, en especial aquelles poques que no governen els populars.

El nou govern el constitueixen 8 socialistes i 3 d’IU i han jurat llurs càrrecs al Salón de los Espejos del Palacio de San Telmo, seu del govern autònom andalús.

Anuncis