PAD on son les accions ?

A la seu del Districte de Sant Martí i amb Gemma Arau, Gerent del Districte, i Eduard Freixedes, regidor i màxim responsable polític del govern de CIU al districte, es presentà en societat el Pla d’Acció de Districte pel present mandat, 2011-2015.
Seguint el guió al que ja ens tenen acostumats en el present mandat, la presentació en nom del govern va córrer a càrrec d’un dels màxims responsables municipals a nivell tècnic, en aquesta ocasió la Gerent, qui va exposar els 9 grans eixos en els que el govern ha dividit el bloc d’accions i mesures de govern; les prioritats per administrar el govern del districte.
El gran problema que ens trobem en fer una acurada lectura del document en qüestió és que gairabé no desenvolupa, menciona o aclara les mesures concretes que el govern estableix pel present mandat. En lloc de concreció ens trobem verbs ben intencionats, assenyalava un dels assistents durant la sessió de presentació del PAD en el Consell Ciutadà de Sant Martí.
El govern de Xavier Trias ha perdut la primera ocasió per demostrar a la ciutadania i al teixit associatiu que sap com fer realitat les bones paraules de la campanya electoral de CIU, on els processos participatius i les aportacions decidides d’entitats, associacions i ciutadania en general trobarien l’espai que es mereixen, perque el primer son les persones.
Tot i això, convé recordar que l’escenari en el que Xavier Trias i l’equip de govern de CIU es troben és del tot complexe. Un govern en majoria simple en paupèrrima minoria, sense gairabé cap suport inicial manifest per aprobar el PAD i on el PP, soci privilegiat i “amic ideològicament natural” de la coalició nacionalista, els fa pagar un preu massa elevat cada cop que algún polític nacionalista s’exalta o es desvia del rumb establert pels conservadors.
PAM difícils negociacions
La beligerància política de la coalició d’ICV-EUiA respecte a negociar res amb el govern, i el posicionament dubitatiu i a l’espera del PSC i d’UpB fan creure que les negociacions per aconseguir un PAD definitiu seran àrdues i complexes.
Així les coses, al govern de CIU els queda mostrar les seves cartes i comptar amb associacions i entitats i obrir un espai de negociació i participació a fi de concretar amb el mon associatiu, les accions i mesures de govern a nivell territorial, barri a barri, tal i com ja va fer Jordi Hereu i el govern del PSC en l’anterior mandat.
La credibilitat, maduresa i grau de confiança ciutadana de l’alcalde Trias pengen d’un fil fins aleshores. Les milers d’aportacions menystingudes de ciutadania i associacions i entitats romanen a l’espera que un porta s’obri o es tanqui de manera definitiva. Sigui com sigui, en aquest cas serà la pròpia coalició nacionalista la que esdevingui valedora d’un procés normal de negociació o responsable del seu propi suicidi polític en cas de no considerar la negociació colectiva entre les opcions.

Confiarem en que, igual que els ha succeït a alguns alts responsables polítics populars, se’ls aparegui la verge o el sant de torn de torn que els il·lumini la drecera correcte…

Añadir leyenda
Anuncis