He tingut al llarg dels anys que duc en política, l’oportunitat de conèixer tota mena de persones que, des d’uns pensaments i ideologies o altres, han fet de la política, una forma d’entendre i assumir la vida.

En alguns casos, he compartit part o bona part de les reflexions, pensaments, accions o idees amb homes i dones propers a mi i a la ideologia i ideals polítics que defenso. En d’altres ocasions, simplement he defensat, sense compartir, maneres diverses d’entendre o actuar des de la “cosa política”, no sempre des de la distància ideològica.

Una de les figures que més m’ha impressionat per la seva capacitat de crear il·lusions col·lectives, de lluita i esforç gens egoista i per una meta justa, de sacrificis personals per servir i representar a un pensament i una noble manera de gestionar el fet públic, és en Manel Bustos.

Figura incombustible i veterana del municipalisme i del socialisme català, viu ara els moments més amargs que pot viure un polític honest, sincer, potser dur en alguns moments, però just i sabedor com cap altre, del significat de ser un servidor públic.

No soc ciutadà de Sabadell, la metròpoli activa i burgesa, adaptada a les modernitats sense renunciar al passat industrial, vertebradora i acollidora, cosmopolita i encantadora. He conegut però, tan a l’alcalde, al polític de partit, al defensor de les causes municipals, com a la persona.

Com a ciutadà que ha vist i viscut en persona, però des de la llunyania, la transformació de la fosca i vella ciutat dels antics gestors avui reconvertits en botxins, en la moderna, plena  i oberta ciutat que ens deixa l’Alcalde Bustos, no tinc per més que retre el meu particular homenatge a un polític en majúscules. Algú a qui, de ben segur, la història propera, el situarà amb el nom ben nét i polit, com el que és; un dels grans artífexs del municipalisme català, transformador, preocupat per dotar la seva ciutat del bo i millor que un servidor públic pot oferir als seus conciutadans.

Estic plenament convençut que, qui més perd en aquesta confusa i enrevessada situació en la que s’ha vist involucrat, qui més perdrà, serà precisament la ciutat de Sabadell i els seus ciutadans i ciutadanes.

És aquesta la millor manera que he trobat de reconèixer el valor, el talent polític i la capacitat de liderar un projecte de ciutat emblemàtic i pioner que ha convertit la ciutat de Sabadell en una de les metròpoli punteres a nivell del país.

Manel, jo crec en tu i amb la teva inocència, i desitjo que, tot i els aconteixements actuals, algún dia es pugui demostrar que la ciutat de Sabadell perd amb tu a un gran alcalde, a un gran polític a un honest servidor públic.

bustos

Anuncis