La població andalusa de Carmona (Sevilla) celebra els dies 3, 4 i 5 d’octubre d’enguany el IV Congrés d’Economia Feminista, una oportunitat per abordar, des d’ una perspectiva feminista aspectes del tot rellevants, amb una rellevància especial per l’economia i la sortida de la crisi.

El congrés centrarà bona part del seu marc d’actuació, debat i exposicions entorn al compromís amb el coneixement i la difusió científica, la innovació i el benestar social que es poden resumir en tres factors fonamentals; la investigació, la formació i el debat de polític i de l’acció social.

En paraules de la mateixa organització del congrés;

La actual crisis económica ha hecho emerger con claridad algo en lo que la economía feminista ha sido pionera: la crítica a la economía ortodoxa y el fundamentalismo de mercado que ha dominado estas últimas décadas el mundo académico y los centros de poder económico y político. Por ello, la economía feminista está en disposición de contribuir decisivamente a generar alternativas al modelo económico y político que ha entrado en crisis, pero que en su catarsis parece estar saliendo reforzado.

La sortida de la crisi, provocada en bona part per un sistema d’organització i relacions del capital i de quelcom que es mou al seu voltant, no pot per més que plantejar-se des d’una nova perspectiva, una nova estructura del poder econòmic i una nova i necessària organització socio-econòmica i de relacions dels mercats.

Una visió femenina d’aquesta nova economia pot estar en joc, i no es pot desestimar cap opció…

Anuncis