dretsdones
Manifestació contra reforma de la Llei de l’Avortament

La plataforma Nosaltres Decidim impulsada per diferents col·lectius ciutadans, especialment de dones, així com un bon grapat de professionals, partits, sindicats, associacions i ciutadanes i ciutadans, vàrem prendre part el dia 4 de juliol a una mobilització ciutadana contestaria amb la contrareforma del govern del PP relativa a la llei de l’avortament.

Trenta anys després de l’inici de la lluita per les llibertats individuals de les dones i de la seva capacitat jurídica i legal de decidir sobre el seu propi cos, sobre la seva sexualitat i maternitat responsable, un govern decideix, de forma regressiva, deixar sense efecte les metes assolides amb l’actual llei de l’avortament.

I és que la contrareforma de la llei que pretén el ministre popular Ruiz Gallardon és una forma lesiva més d’atemptar con els drets fonamentals de les persones així com un insult a l’autonomia de les dones i al seu dret a decidir sobre el seu propi cos, tractant-les com a mers contenidors de formes de vida, valorant més i atorgant més drets a una forma no nata (fetus) que a la pròpia dona.

Els governs conservadors de dretes,  retalladors de prestacions, drets i serveis bàsics que dirigeixen la política tant a l’estat com a Catalunya, han de veure les mobilitzacions d’una societat que ha de dir, d’una vegada, prou ¡. No podem tolerar que un govern de profundes conviccions religioses, posi en perill els avanços i progressos socials assolits en democràcia, basant-se en una majoria absoluta, d’altra banda fictícia en quan a resposta social a dia d’avui.

Jo lluito i em mobilitzaré per defensar els drets de les dones que, que com la meva mare fa més de 40 anys, decideixin exercir el seu dret a la maternitat, de les dones que tenen el dret a decidir interrompre un embaràs no desitjat, de les dones del futur, com la meva filla, per què puguin gaudir d’una salut sexual i / o reproductiva segons els seus designis, i no els d’un lobby religiós ultra-catòlic.

No passaran amb la seva contrareforma. No podem tolerar que ens passin per sobre i ens trepitgin. Ni un pas enrere en els drets socials de les dones.

avortament

Anuncis