consell nacionalL’aprovació de la resolució presentada pel Primer Secretari del PSC al Consell Nacional on insta a donar suport a una consulta legal i negociada amb el govern central, mostra a totes llums, el posicionament inequívoc del PSC amb la legalitat i la conciliació social.

Al marge de posicionaments confrontats i de propostes alternatives realitzades pel sector crític, que no catalanista, del PSC, Pere Navarro dona un pas decidit per evidenciar l’únic missatge dels i les socialistes catalans; volem decidir però sempre dins d’un marc de negociació, legalitat i pacte.

Hom pot ser crític amb un missatge, amb un col·lectiu o amb les formes de dirigir un determinat projecte. És lícit, és enriquidor i és necessari combatre el pensament únic. Als partits molt especialment, és indispensable si es vol significar el seu projecte com a representació d’una societat diversa i diferent, plural.

L’aportació de punts de vista i maneres d’entendre les organitzacions, considerant la diversitat d’idees i veus, escoltant i donar espais a qualsevol que se signifiqui per sumar i fer créixer el projecte, no pot amagar que per liderar i conduir qualsevol procés, és innegable que calen unes normes de joc, un taulell i uns jugadors o jugadores amb voluntat de formar-ne part.

Formar part d’una societat i viure de forma social en ella, obliga a acceptar que en a vegades podem influir o assolir que les nostres idees o posicionaments resultin acceptats i rebin un suport majoritari, i en d’altres la nostra capacitat d’influència, la voluntat de canviar des d’una perspectiva diferent o simplement, la nostra visió de les coses, no assoleix aquest suport. En definitiva, és tan simple com usar les matemàtiques més simples com a normes o instruccions per regular l’escenari del joc polític.

El PSC ja va néixer divers, diferent, integrador i lloc de trobada on la suma de voluntats de persones de progrés va fer possible la casa del socialisme a Catalunya. És un llegat que ens pertany a tots, homes i dones que mitjançant el nostre partit, tenim la voluntat de sumar en lloc de dividir, de la fraternitat en lloc de la segregació, d’unir en lloc de fraccionar.

Com a socialista i demòcrata, accepto de bon grat les veus diverses, les veus crítiques, les veus que sumen. La composició dels òrgans del mateix PSC a Catalunya o a Barcelona, són el millor exemple on es pot visibilitzar aquesta realitat; es pot ser crític i tenir un espai on expressar-se. Però el que no és de rebut és usar la pluralitat, la democràcia i la diversitat en benefici d’imposar-se criteris o idees que no es mouen en el mateix escenari de joc que entre tots i totes hem acordat prèviament.

Pere Navarro ho expressà de la millor manera possible; la discrepància no pot convertir-se en soroll permanent que desconfiguri el projecte del partit. Un cop manifestades les diferents maneres d’afrontar la posició del partit respecte a la consulta, ara és indispensable que els anomenats sectors crítics siguin responsables amb la realitat del projecte socialista català i sumin les seves forces en una veritable unitat d’acció del PSC. És l’hora doncs que algunes d’aquestes veus crítiques, sumin al conjunt i no mostrin, un cop més, la versió díscola i indisciplinada que tan agrada a certs sectors socials i politiques del nacionalisme i el sobiranisme català. Aquest és doncs un clam de responsabilitat a aquest sector. Sumar i créixer o segregar i dividir.

És una mera qüestió d’aritmètica.

Anuncis