imatge_campanya_definitiva-3Poques iniciatives fan trontollar un sistema com la que els col·lectius de dones, entre elles Dones en Xarxa, han preparat pel dia 1 de febrer: un tren en marxa per la llibertat.

La paraula llibertat adquireix, des de l’arribada al poder del Partit Popular amb el govern de Mariano Rajoy, una connotació especial, diferent i tan reivindicativa com en èpoques passades, ja oblidades per massa gent.

Les retallades de drets laborals, sanitaris, educatius o de qualitat de vida, arriben amb la Contrareforma Gallardón a la culminació de la intrusió de la dreta sobre la llibertat individual de les persones.

La legislació del PP en matèria de penalització de  la decisió personal de les dones que es vegin en la necessitat d’avortar, prioritzant sobre aquest dret individual la d’un ésser embrionari, no nat, demostra en el grau en què aquest govern, té compromesa la seva gestió als sectors més ultraconservadors, obscurs i retrògats del nostre país.

La croada del ministre Gallardón és un atemptat premeditat, cruel, antisocial i pervers contra les dones i l’expressió més evident de la ingerència del catolicisme arcaic sobre el poder legislatiu.

I les dones ja han dit prou a la intolerància. Han dit prou a legislar sobre el seu propi cos.

I no estan soles. En joc hi ha el present de les dones en general, però també el futur d’una societat que no pot mantenir-se callada, quieta i submisa als designis d’uns pocs.

La meva filla em preguntava fa poc, per què acompanyes les dones en aquest viatge en tren? Jo em sumo en aquest viatge per què;

·         la lluita pels drets de les dones, és la píndola necessària per fer reaccionar una societat malalta, indefensa i massa apoltronada, que requereix revulsius,

·         elles pareixen, elles decideixen, i nosaltres, els homes, compartim. No ens podem permetre romandre callats davant d’una lluita que ens ha de fer més iguals, més justos i més lliures,

·         vull una societat més justa. Un món d’oportunitats i equitat per unes i altres. Un futur on la meva filla no hagi de recórrer mitja Europa si algun dia decideix fer amb el seu propi cos el que li vingui de gust…

Per això seré el dia 1 de febrer a Madrid acompanyant milers de dones indignades. Sóc i seré sempre amb vosaltres, allà on la política, la religió o la justícia d’uns pocs, coarti les vostres llibertats a ser iguals.

Anuncis