Em permetreu que, en aquestes alçades del procés en què 6 persones treballen esforçadament per encapçalar la llista socialista a les properes Municipals a la ciutat de Barcelona, faci un breu repàs alfabètic per descriure aquest innovador procés polític al nostre país.

Valguin aquestes línies com el meu modest reconeixement a l’esforç que aquestes candidates i candidats i els seus equips, estan fent per a donar a conèixer a la ciutadania el procés de les Primàries Obertes de Barcelona:

A – ANDRES. Carmen Andres, la Regidora-Presidenta del Districte de Nou Barris, és la primera de les persones candidates en comunicar que ja disposa dels avals per ser candidata. Sap com treure profit del contacte personal amb la gent.

B – BARCELONA. Una ciutat que val organitzar aquesta gran festa de la democràcia i la regeneració política que són les Primàries Obertes.

C- COLLBONI. Dedicat inicialment, com la resta de candidats, en la recollida inicial d’avals, el candidat Jaume Collboni centra el seu discurs en la Barcelona dels Drets. Amb un experimentat bagatge polític, sap com expremer els seus recursos per connectar amb el potencial electorat.

D – DISSABTES. Dies claus en aquest procés; des de les parades informatives, les jornades de lliurament d’avals o proclamació de candidatures a les jornades electorals, totes són en dissabte.

E – ESCRUTINI. Acció que ens permetrà saber qui guanya les primàries i serà proclamat o proclamada com alcaldable socialista.

F – FERNANDEZ. El militant de base del PSC Eixample, i candidat sorpresa d’aquest procés, Manel Fernández, continua la seva fèrria tasca per assolir els avals que el permetin oficialitzar la seva candidatura. Ha accentuat molt més el seu discurs esquerrà a mesura que pasen els dies.

G – GUANYAR. 6 persones; 3 dones i 3 homes, competint per consolidar la particular mirada de cadascun/a d’ells i elles, sobre les solucions que necessita una ciutat de progrés; una Barcelona amb alcaldable socialista, de nou. La gran meta: Guanyar les Primàries Obertes.

H – HASHTAG. L’etiqueta de la campanya de participación de les #primariesbcn Una eina imprescindible per l’activisme a les xarxes i les piulades a Twitter.

I – INFOGRAFIES. Elements visuals informatius molt emprats al llarg del procés per a donar a conéixer de forma amena, els trets característics d’aquestes primàries, a la ciutadania.

L – LAIA. La candidata Laia Bonet, continua amb les dosi d’originalitat en els actes que organitza al llarg de la seva campanya; des d’una sentada universitària a la UPF fins a una bicicletada en grup. Es va presentar amb un modest, directe i síncer vídeo, molt divulgat a les xarxes.

M – MARTÍ. La candidatura de Jordi Martí el seu Moviment Barcelona han fet entrar en joc James Dean, Woody Allen o Rick Moranis. El millor reflexe que les primàries de Barcelona són obertes del tot. Ha emprat la ironia i l’humor en els seus missatges, des del principi de la campanya. Hi ha qui creu que potser fins i tot massa…

N – NEUTRALITAT. La màxima de la Comissió Organitzadora de les Primàries del PSC de Barcelona en aquest procés. Mantenir-se equidistant, garantint l’equitat i l’accés a la informació i als espais, a les candidatures. El repte: organitzar un procés impolut i exquisit. Equitat, igualtat d’oportunitats i transparència son les receptes de l’èxit del procés.

O – ORGANITZADORA. Així és la Comissió elegida per a fer possible un procés de primàries obertes impecable.

P – PARTICIPACIÓ. Un dels desitjos dels i les responsables socialistes a Barcelona. No s’escatimen esforços; infografies, anuncis, entrevistes, debats, materials físics i digitals i vídeos per cridar i incentivar a la participació de tothom.

R – ROCIO. La diputada del Grup Socialista al Parlament i candidata a alcaldable, Rocio Martinez-Sampere ens amenitza amb un visual Diari de Campanya al seu web, per seguir el seu periple electoral. La darrera candidata en fer públic el salt electoral.

S – STREAMING. Les retransmissions en directe dels actes i activitats de caracter públic de les candidatures, són un element definitori d’aquest procés; la plena transparencia. Un pas més en el projecte “El PSC Barcelona, un Partit Obert“.

T – TRANSPARÈNCIA. És una de les característiques de les Primàries de Barcelona. Els moviments econòmics i financers són publicats periòdicament, donant a conéixer els ingresos i despeses de la campanya i de cadascuna de les candidatures.

U – ÚNICA. Els 30 punts electorals seleccionats tindràn una Taula Única, repartits aquests segons el % de vot socialista a les darreres Municipals, tal i com fixa el Reglament de Primàries.

V – VOTACIONS. El 29 de març, i el 5 d’abril si s’escau una segona volta, tota la ciutadania progresista major de 16 anys i resident a Barcelona està cridada a votar a les Primàries de Barcelona. Hi faltaràs?

W – WEBS. Eines digitals en xarxa a les que s’ha expremut per treure’n el màxim suc i comunicar tant com ha estat possible tot el que cal saber sobre les Primàries Obertes.

I encara et ressistiràs a participar?… No et perdis res de res al voltant de les #primariesbcn i descarregat l’APPImagen ¡

Anuncis