El passat 24 de maig, un grup de companys socialistes barcelonins, vàrem fer realitat el primer moviment organitzat d’homes socialistes vinculat al PSC de la ciutat; el grup Homes Igualitaris Socialistes de Barcelona.

Ja fa uns mesos, va néixer la idea de vertebrar la lluita per la igualtat d’oportunitats entre dones i homes, amb la intenció de visibilitzar que ni a la societat, ni al mateix PSC de la ciutat, les dones estan soles en aquest combat. La lluita per la igualtat entre persones és una de les fites que defineix el fet de ser socialista. Els homes socialistes som conscients que només des de la igualtat efectiva entre dones i homes assolirem la plena llibertat.

La militància activa socialista és un compromís inequívoc amb la justicia social, la transformació de la societat, i la lluita per superar les desigualtats socials.

Els homes igualitaris socialistes de Barcelona comprenem i defensem que per ser iguals, hem de reconéixer que som i ens expressem de maneres diverses. El reconeixement a la diferència i el mutu respecte són essencials per conviure plenament i en libertat.

Vivim temps convulsos en els que la crisi, les decissions de governs i institucions regides per actituds lesives amb els valors de progrés, llibertat i justicia social, posen en dubte les llibertats individuals, els drets fonamentals de les persones i els avanços socials assolits als darrers trenta anys.

El dret de les dones a la plena igualtat vers els homes, el reconeixement a expresar de forma diversa, plena i natural, noves maneres de ser i mostrar les masculinitats, la llibertat a conformar models diversos de famílies, sense la tutela religiosa, la moral cristiana o les imposicions socials clàssiques o el màxim respecte vers la llibertat sexual de les persones, constitueixen algunes de les fites a les que els Homes Igualitaris Socialistes de Barcelona volem sumar, al compromís de militancia ja adquirit amb el nostre partit.

Constituim un grup d’homes sense pretensions de crear nuclis orgànics de poder, ni estructures tradicionals amb formes gerarquitzants. Som i volem ser un grup de treball d’homes socialistes que ens marquem com a fites:

  • Fomentar la plena igualtat entre dones i homes en tots els àmbits de la societat. Volem incidir molt especialment en millorar i assolir màximes quotes d’igualtat real en els mecanismes interns del partit , en benefici d’una plena igualtat en la presa de decissions, la representació orgánica i institucional, la composició dels òrgans interns i l’assumpció i integració plena de la igualtat efectiva en el si del partit.
  • Lluitar i mostrar el nostre rebuig absolut a tota forma de perpetuar les discriminacions que viuen les dones, en totes les seves formes d’expressió.
  • Rebutjar el masclisme tradicional que imposa un model d’home dur, dominant i propietari del poder, i un model de dona dependent, feble i submisa
  • Treballar pel reconeixement de noves formes de ser i entendre les masculinitats, la llibertat a viure la sexualitat en plena llibertat i sense imposicions socials, religioses o ètiques.

 Com a homes igualitaris som conscients que la lluita per la igualtat efectiva ha de ser compartida; ni és just ni és responsable, que els homes no acompanyem i fem nostra aquesta lluita per un futur millor, més just i més lliure. En aquest combat ens hi sumem, i volem fer camí amb més companys que des del socialisme democràtic, facin seva també aquesta fita.

Hem començat uns pocs. De ben segur ens sumare més pel camí de la igualtat.

La Junta fundacional del grup Homes Igualitaris Socialistes de Barcelona la composem;

Portaveu i Formació – Lluís Fuentes

Coordinació – Eduard Soriano

Comunicació i xarxes – Pep Rovira

Programes i Acció Política – Ivan Castelló i Lluís Crespo

Actes i Premsa – Marc Guallar i Patxi Rodriguez

Imatge

Anuncis