Inmersos com som en una constant vòragine electoral, hi ha fets quotidians que no ocupen espai als mitjans ni a les principals agendes, però son oportunitats que val considerar.

La Secretaria de Polítiques de les Dones del PSC, la titular de la qual és la també regidora barcelonina Imma Moraleda, ha engegat una valuosa iniciativa pedagògica per apropar encara més el passat, el present i els reptes del futur de la lluita feminista i per la igualtat a totes les persones que hi vulguin assistir; l’Escola de Gènere i Igualtat.

Lluny d’entendre que aquest és un espai de dones i per la lluita d’elles, des del meu activisme per la plena igualtat,  valoro iniciatives com aquestes, provinguin d’on provinguin, per la seva obstinada tasca d’integrar i suma també, als homes al treball, la lluita i la causa d’una societat igualitària.

El fet de compartir experiències diverses és ja per si mateix enriquidor. Sumar-hi sinergies i experiències de gènere diferents (tant de dones com d’homes) i contrastar reptes, eines i voluntats per assolir la igualtat efectiva, revisant el passat -amb els seus errors i encerts-, dóna encara més solidesa a aquesta iniciativa formativa.

La plena igualtat ha de ser una realitat social el dia que els homes ens sumem de forma majoritària i sense més concessió a canvi, que viure en una societat més justa i lliure. En aquest sentit, valoro molt positivament que una part d’aquesta escola es dediqui precisament a debatre els rols dels homes igualitaris, i la seva participació en la causa, reptes i objectius per la igualtat efectiva, i com vincular-ho amb la lluita feminista que impulsen les dones des de fa dècades.

La formació és la clau que ens ha de permetre en un futur no molt lluny ser més iguals, ser més justos, ser més lliures.

Anuncis