La seu de la centenària cooperativa cultural La Formiga Martinenca, situada al barri del Camp de l’Arpa de Barcelona, va acollir la IV Trobada Catalana d’Homes per la Igualtat. Aquest esdeveniment aglutina cada sis mesos el col·lectiu d’homes organitzats en diversos grups i territoris arreu de Catalunya, sota l’organització de l’associació d’ Homes Igualitaris-AHIGE Catalunya

El tema central d’aquesta trobada fou els homes cuidadors i la coresponsabilitat en la cura de la família. Estructurat entorn de diversos tallers de prospecció personal i treball col·lectiu, els homes assistents hem pogut treball des de la ment i el pensament, el coneixement del mateix cos i les formes d’exercir la cura de les persones que ens envolten.

La jornada ha donat cabuda també a un taller-debat de contingut polític, en aquesta ocasió dedicat als permisos paternals. Els arguments de la PPIINA, Plataforma pels Permisos Iguals i Intransferibles per Naixement i Adopció han centrat el tema a debat. Aquesta plataforma és una organització constituïda per entitats i col·lectius els quals defensen la necessitat d’equiparar els permisos de maternitat obligatoris, amb els que pot gaudir el pare, de tal manera que els permisos per naixement i adopció s’equiparin i la cura d’infants no sigui una trampa per la dona, les quals assumeixen de forma majoritària els sacrificis i renúncies a tots nivells, per tenir cura dels i les infants durant els primers anys de vida.

La jornada ha culminat amb un dinar de germanor que ha servit a més de per continuar el debat de forma més distesa, per apropar vivències i experiències personals entre els diferents homes assistents.

El repte més proper dels col·lectius d’homes igualitaris, el 19 de març, és la celebració d’activitats el Dia del Pare Igualitari, una de les dates més significades en el calendari dels homes per la igualtat. Aquesta data, és el pretext per reclamar i reivindicar una paternitat coresponsable en la cura de fills i filles, la necessitat d’implicar-se de forma equitativa amb la parella en l’educació, oci i creixement dels menuts i menudes de la família.

Anuncis