El mes de març que deixem enrera ha vingut, com ja és habitual des de fa uns anys, marcat per dues dates importants en la lluita per la igualtat efectiva; el Dia Internacional de la Dona (8 de març) i el Dia del Pare Igualitari (19 de març).

El grup Homes Igualitarishis_paraigualitari Socialistes (HIS) no hem volgut estar al marge i als actes reivindicatius, hem sumat en aquesta ocasió una campanya a les xarxes socials adreçada a reivindicar el paper de l’home cuidador, del pare igualitari.

Hem estat presents a la mobilització unitària convocada pels diferents col·lectius feministes, sindicats i partits polítics d’esquerres en defensa dels drets de les dones, celebrada el diumenge 8 de març.

Vaig assistir, convidat pel PSC Vilanova i la Geltrú, i en qualitat de Portaveu de HIS, al debat al voltant del Dia de la Dona, on vaig compartir els reptes i objectius dels homes igualitaris, al temps que vaig demanar als candidats i candidates del PSC a les Municipals, la confecció de llistes cremallera, assolint la màxima paritat en els i les representants que resultin electes per les urnes del 24 de maig vinent.

El 14 de març, la seu de la cooperativa cultural La Formiga Martinenca, va acollir una nova edició de la Trobada Catalana d’Homes per la Igualtat, en la qual, els Homes Igualitaris Socialistes, vàrem tenir presència significativa. En aquesta edició vàrem reivindicar el paper i la presència del pare cuidador, la necessitat d’avançar per equiparar els permisos paternals als que la llei concedeix a les mares (16 setmanes) i vàrem debatre al voltant de la conciliació a la llar i la cura de la família a càrrec dels homes.

I finalment ens hem fet ressó igualment de la important aposta anunciada pel Secretari General del @PSOE Pedro Sanchez el qual ha promés instaurar un permís de paternitat de 16 setmanes, si guanya les Eleccions Generals.

Anuncis