Recentment he estat convidat per la nova direcció de la Joventut Socialista de Catalunya per a participar com a ponent d’uns dels tallers organitzats en el marc de l’Escola de Formació de la JSC, celebrada a Solsona.

Vaig participar, en representació del grup Homes Igualitaris Socialistes, del qual en sóc portaveu, acompanyant en el taller i el debat posterior, la Secretària de Polítiques de les Dones del PSC, Imma Moraleda, abordant el fenomen dels micromasclismes i la necessitat d’eradicar-los socialment.

Que amb els temps actuals i amb la més que probable celebració anticipada d’uns comicis autonòmics a Catalunya, una organització política dediqui temps a parlar i preocupar-se per combatre la xacra del masclisme és d’elogi.

Des de fa temps, a Catalunya, semblem abocats a parlar únicament del procés i de les estructures d’estat, mentre les retallades socials, laborals i de drets de les persones, formen part de la gestió de l’actual govern de la Generalitat.

En aquest context, celebro que la JSC tingui en els seus debats presents, la igualtat d’oportunitats, el combat contra les desigualtats vers les dones, la lluita contra la xacra de la violència de gènere o la necessitat de treballar per la igualtat efectiva entre dones i homes, en faci bandera i ensenya.

No podem consentir que aquells que ni aposten ni colaboren en combatre les desigualtats que pateixen les dones ens marquin el camí únic i equívoc que ha de seguir la nostra societat.

Aquests dies, la JSC ens ha demostrat que podem i hem de ser exigents amb les persones que exerceixen des de les institucions. Bona mostra és la presència en forma de protesta serena i responsable, d’un grapat de nois i noies socialistes al primer Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona amb l’alcaldessa Ada Colau al capdavant. La JSC protestà per la invisibilitat a la qual el govern municipal de Barcelona en Comú ha avocat a la joventut, obviant per primer cop en dècades, la presència d’una regidoria de joventut, fet que mostra la manca de prioritat que la joventut té en el govern de Colau.

Les paraules del Primer Secretari de la JSC Barcelona, Nil López, carregant contra la decisió del govern de Barcelona en Comú,  ressonen amb força i tronada vers una més de les decisions de “anuncio amb determinació i reculo amb precipitació” pròpies dels primers dies de Colau al consistori.

Agraeixo ambdues apostes dels i les joves socialistes de Catalunya i Barcelona, respectivament, per quan estableixen objectius propis, reivindicacions de l’esquerra, i mostren el veritable camí social que els governs haurien de seguir.

Anuncis