L’Escola de la Dona, Espai Bonnemaisson (Barcelona) ha estat la seu de la 5a Trobada de grups d’homes igualitaris catalans, en una jornada coincident en la celebració d’una data clau al calendari igualitari; el 19 de març, Dia del Pare Igualitari.

Amb la presència de gairabé trenta homes de diversos grups i indrets de Catalunya, la trobada organitzada per l’Associació d’Homes Igualitaris de Catalunya (AHIGE) s’ha centrat en aquesta edició a treballar les paternitats cuidadores i coresponsables. Com ja és habitual als darrers anys, hi ha pres part una representació del grup Homes Igualitaris Socialistes (HIS), entre els variats grups i participants.

La primera part de la jornada s’ha estructurat entorn a dos tallers vivencials on, com és habitual en aquest tipus de trobades, intenta extreure les experiències vitals, les vivències i els hàbits igualitaris, dels homes que hi participen. L’aprenentatge continuat de comportaments igualitaris i el fet de compartir i descubrir el jo interior, són les característiques fonamentals del funcionament dels tallers dels homes feministes.

La presentació de dades estadístiques al voltant de les inmenses diferències existents en les responsabilitats a la llar entre gèneres, la necessitat d’impulsar els permisos paternals igualitaris i intransferibles, la posada en comú de diverses activitats en les quals han participat diferents companys de l’entitat, i el debat entorn als reptes de futur dels grups d’homes que treballem compartint espais amb els col·lectius feministes, han definit la segona part de la trobada.

Els assistents, abans de donar per finalitzada la jornada, hem aprovat la celebració de la VI Trobada d’Homes Igualitaris a la ciutat vallesana de Granollers a finals de setembre d’enguany.

Abans de donar per finalitzats els objectius d’aquesta trobada, els assistents hem participat d’una fotografía col·lectiva simbolitzant el gran canvi social que els homes hem de fer posible; la coresponsabilitat igualitària en les tasques de la llar i la cura de les nostres famílies.

Anuncis