La cap de l’oposició al Parlament de Catalunya, i diputada de C’s, Ines Arrimadas és el darrer dels casos on s’expressa de forma més clara i evident que les actituds ràncies, misògines i intolerants sota les quals actua el masclisme hegemònic, són encara lluny d’extingir.

El menyspreu i menysteniment que l’antic portaveu del govern de Jose Maria Aznar, el popular Miguel Angel Rodriguez ha mostrat recentment vers Arrimadas, és poc menys que barruer, està fora de lloc i de temps, i demostra que vivim en una societat malalta, mancada d’educació en la ciutadania i en els valors del respecte, la tolerància i la igualtat.

Ella, com molt abans d’altres dones polítiques han sofert les ires, els comentaris despectius, el menyspreu des de la visceralitat i la crítica destructiva, no per les seves decisions polítiques, els seus criteris o opinions públiques o les accions dutes a terme en l’exercici de les seves responsabilitats polítiques, sinó pel fet de ser dones lideresses en un món dominat per mascles intolerants, fins fa ben poc.

Recordo ara exemples semblants d’aquestes conductes masclistes  amb la senadora socialista Leire Pajin, amb la cap de llista del PSOE a les Europees Elena Valenciano, amb les diputades de les CUP al Parlament o amb l’exportaveu de Compromís a les Corts Valencianes. Elles com tantes d’altres, han experimentat amb estupor el preu que moltes dones han de pagar per dedicar-se al “fet polític” sense por, sense reserves i amb valentia.

Davant aquestes conductes intolerants, davant les quals els moviments feministes salten i responen de forma lògica amb tanta contundència com es pot, la resta de la societat no pot romandre impassible, especialment els homes.

Els homes, hem d’entendre que episodis com aquests on el llenguatge obscè, groller i provocador és usat com a element d’insult o descripció lesiva vers les dones són més propis de les pel·lícules eròtiques espanyoles dels anys setanta que d’una societat que dona passes pel camí de la plena igualtat, i on aquestes actituds ni han de tenir cabuda ni han de ser tolerats.

 

 

Anuncis