L’arribada d’un gran esdeveniment esportiu a qualsevol ciutat del mon és sinònim de visitants, fluxe econòmic, contractes televisius, etc. Però també, per desgràcia, equival a dones explotades, tràfic de persones i prostitució, sempre des de la foscor de la ciutat, l’alegalitat i les tenebres de les nostres societats.

Diferents ciutats franceses acullen aquestes dies de juny, l’EURO 2016, la copa d’Europa de seleccions nacionals de futbol. I França, no és un cas aillat; la prostitució espera fer el seu agost.

Comparteixo en aquest blog la carta que els nostres col·legues de Zero Macho al país veí, han publicat en relació a la prostitució aprofitant aquest gran esdeveniment esportiu.

Euro 2016, el campionat d’Europa de futbol que ha començat a moltes ciutats franceses, atreu a un gran nombre d’aficionats al futbol, del sexe masculí, fet que comporta un gran increment del tràfic de dones destinades a la prostitució.

Amb l’objectiu de desincentivar la demanda masculina de la prostitució, l’Ajuntament de París va demanar a l’associació Zero Macho l’edició d’un clip audiovisual per ser projectat a les diferents “fan zone” als voltants dels estadis, abans de cada partit i a la mitja part dels mateixos.

El clip dirigit pel cineasta Patric Jean, mostra des de l’humor i la ridiculesa, la violència i la situació totalment fora de lloc, dels “clients” que demanden la prostitució.

Cal recordar que ara fa pocs mesos, el Parlament francés va aprobar una llei que persegueix, penalitza i sanciona econòmicament les persones que demandin serveis sexuals, amb el risc de fer front als 1.500€ de multa.

Us animo a veure’l i compartir-lo amb les vostres amistats;

 

Anuncis