Amb l’arribada del mes de novembre, en el qual se celebra arreu el Dia Internacional contra les Violències vers les Dones, he tingut l’oportunitat de participar en debats, conferències, xerrades i d’altres activitats, totes elles amb el transfons del combat contra el masclisme assassí.

La Joventut Socialista de Catalunya m’ha convidat a participar en dues conferències diferents; l’una per parlar de les formes d’estimar heretades i dels falsos mites de l’amor a Cornellà de Llobregat,i una altra a Barcelona, entorn l’acció de les administracions en el combat contra el masclisme. En ambdós casos he compartit espais de debat amb dues referents del feminisme socialista; Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi i secretaria d’igualtat del PSC, i Montserrat Capdevila, exdiputada al Parlament i ponent socialista de la Llei Catalana d’Igualtat.

He participat igualment en una xerrada sobre el combat de les causes del masclisme per eradicar la violència vers les dones a Nou Barris, acompanyant a Meritxell Cabezon, membre de la CEF del PSC Barcelona i advocada especialitzada en violència de gènere, o en la presentació a Barcelona del llibre “Desmontando la violencia de género” amb el mateix autor del llibre i expert en violència de gènere, Ruben Castro.

Finalment, he donat suport a iniciatives i actes organitzats per col·lectius feministes i organitzacions diverses; des de les campanyes de sensibilització contra el masclisme organitzades per la JSC del Baix Llobregat, la concentració silenciosa per reivindicar un Pacte d’Estat contra la Violència Masclista que va promoure el PSC, o l’adhesió a la campanya contra la prostitució de la plataforma abolicionista Stop Trata, per citar-ne alguns.

Jo no em resigno a romandre quiet i en silenci mentre són assassinades centenars de dones, i una gran majoria encara sofreix o són víctimes potencials, del masclisme i de les seves formes d’expressió més violentes.

La meva manera de transformar el meu petit univers personal i treballar per transformar les conductes tòxiques i nocives dels homes que m’envolten és aquesta; expresar i compartir amb qui vulgui escoltar, que és posible canviar la realitat del masclisme, amb voluntat, decissió i ganes de compartir.

 

 

Anuncis