El col·lectiu d’homes abolicionistes i igualitaris d’orígen francòfon, ZERO MACHO, ha publicat recentment un manifest on crida els homes d’arreu a alçar la veu contra la violència masclista.

Coincidint amb les diverses mobilitzacions d’homes feministes i igualitaris arreu d’Espanya, organitzats per la Asociación de Hombres por la Igualdad (AHIGE)  sota el lema “El silenci ens fa còmplices” , el col·lectiu ZeroMacho s’afegeix amb una iniciativa que pretén un doble objectiu; solidaritzar-se amb les dones víctimes de la violència i denunciar la passivitat i el silenci còmplice d’una majoria d’homes envers el masclisme.

Em faig ressò en aquesta entrada i he fet una traducció lliure del text “Solidaritat amb les víctimes” publicat al web de ZeroMacho i que també podeu consultar des d’aquest enllaç ;

Insultar a una dona? Colpejar a una dona? Violar a una dona?

Som nosaltres, els homes, i únicament nosaltres els que decidim fer-ho. O no?

Una dona insultada, violentada, violada? Qui sigui que ho fa, és l’agressor, i només ell, el responsable.

Som capaços de mantenir la nostra paraula, restringir els nostres impulsos i controlar-nos a nosaltres mateixos.

Nosaltres, homes de la xarxa Zero Macho compromesos amb la igualtat de gènere, ens solidaritzem amb les dones víctimes de la violència. Les escoltem. Nosaltres les creiem. No qüestionem la seva paraula.

No som solidaris amb els homes violents.

No ens riem de les bromes masclistes vers les dones. No donem suport a les pràctiques d’assetjament. Criem els nostres fills i filles, l’un amb l’altra.

Avui, callar és convertir-se en còmplice.

Volem: un mon sense assetjament, insults, agressions o violacions.

Demanem a les autoritats i institucions públiques:

  • Augmentar els subsidis a les associacions i col·lectius que acullen a les víctimes de la violència masclista
  • Organitzar la formació de professionals (policia, justícia, centres d’emergència) per aquesta escolta específica
  • Desenvolupar a l’escola una educació contra el sexisme i la plena igualtat

Aquesta és l’hora dels homes per diu prou al masclisme i passar a l’acció. Actuar canviant les nostres actituds personals que impliquin prejudicis i discriminacions vers les dones. Actuar convencent els homes dels nostres entorns que la plena igualtat és la única resposta. Actuar renunciant voluntàriament als enormes beneficis que tenim per ser homes, acordant i negociant amb les nostres parelles un canvi que suposi la igualtat real als nostres propis entorns. Actuar educant els nostres fills i filles en la plena igualtat, la tolerància i trencant amb els estereotips que ens constrenyen. Actuar mostrant que hi ha diferents maneres d’expressar les masculinitats tolerants, igualitàries i no violentes.

Homes del mon, recordeu que davant el masclisme i les seves expressions violentes, el silenci ens fa còmplices.

 

 

 

Anuncis