La prostitució existeix i tot que una majoria social d’homes i dones no en facin servei ni recorrin al pagament per obtenir sexe a canvi, és un problema que ens implica a totes les societats on aquesta xacra es manifesta. Una majoria d’homes d’avui en dia respon amb desinterès quan es parla de prostitució; manifesten que ni els afecta ni creuen factible trobar solucions per combatre-la.

Vivim en societats que se serveixen dels diners per comprar desitjos, traficar amb cossos humans, perpetuar el tràfic de persones i sotmetre les voluntats d’altres éssers humans contra la seva voluntat, la majoria de dones, i moltes d’elles nenes. Una immensa majoria de les persones que es veuen abocades a la prostitució ho fan sota pressió, amenaces, violència física, verbal i psicològica, o simplement desenaiguades i traficades per màfies i prostituïdors sense escrúpols.

La prostitució constitueix el més radical exercici de la violència vers les dones, perquè són aquestes les que en una gran majoria, componen l’univers de persones forçades i abocades a aquesta xacra contra la seva voluntat.

Aquesta xacra de les nostres societats són encara realitat en tant que existeix un mercat de misèria on satisfer la demanda de serveis sexuals, on s’ofereixen dones vulnerables abocades per prostituïdors sense escrúpols.

I és contra aquests, prostituïdors i puteros/clients -en la seva immensa majoria homes-, en els quals posem l’èmfasi i adrecem el nostre més absolut rebuig i decidim emprar una acció decidida; acusar, assenyalar i destapar-los. Demanem als governs i institucions, accions decidides que impliquin sancionar econòmicament i aplicar penes de presó per reiteració de compra de sexe, a tots aquells individus que recorrin a aquest mercat del sexe. Plantejar un nou marc legal que estableixi normes reguladores i sancionadores contra els puteros és cabdal per acabar amb la impunitat social dels masclistes compradors de cossos a canvi de sexe.

Crec fonamental el combat integral contra aquells que viuen, es lucren i exploten persones, gràcies al mercat de la prostitució. És indispensable disposar d’ un nou marc o ordenança municipal arreu, que plantegi l’abolició de la prostitució, la defensa de les dones prostituïdes, i la persecució contra qui compra sexe, com ja han fet amb èxit altres ciutats com Sevilla, amb una ordenança pionera a Espanya, Ordenanza Municipal para luchar contra la prostitución y la trata con fines de explotación sexual en la ciudad de Sevilla.

 

Anuncis